Slovenský talent Maxim Repák zvíťazil na pretekoch Yamaha R3 bLU cRU

15.06.2021 Celý región

Misano 15. júna (TASR) - Mladý slovenský motocyklový pretekár Maxim Repák zvíťazil vo víkendových pretekoch Yamaha R3 bLU cRU European Cup v talianskom Misane, ktoré sú súčasťou série majstrovstiev sveta Superbike. Štrnásťročný jazdec dosiahol pre Slovensko vôbec prvý triumf v tomto seriáli.

"Po odštartovaní prvých pretekov som pochopil, aké je náročné bojovať v tzv. stockovej triede. Bolo pre mňa novinkou, že zrazu približne pätnásť jazdcov bojuje v jednej skupinke o víťazstvo. Toľko fyzických kontaktov a zmien pozícií som ešte na žiadnych pretekoch nezažil. V poslednom kole sme sa šiesti chceli zmestiť do jednej zákruty – samozrejme, došlo k ťukancom. Preteky boli také vyrovnané, že do poslednej zákruty som nevedel, či budem prvý alebo desiaty. Nakoniec z toho bolo druhé miesto, s čím som bol veľmi spokojný."

Do druhých pretekov sme vylepšili so šéfom tímu Honzom Halbichom nastavenie tlmičov a venovali sme sa teórii možností zrýchlenia v jednotlivých úsekoch. Preteky som odštartoval z tretej pozície a stále som bojoval na čele. Veľmi dobrý domáci jazdec Matteo Vanucci si vybudoval náskok, ale snažil som sa ho dobehnúť. Neustále som však bojoval s ďalšími jazdcami, čo ma spomaľovalo. V predposlednom kole som sa odtrhol od skupinky asi desiatich jazdcov a vydal som sa na stíhaciu jazdu za Talianom. V poslednom kole a poslednom sektore sme doslova bojovali o výhru a nakoniec som prešiel cez cieľovú čiaru ako prvý. Teším sa z úspešného víkendu a začínam intenzívnu prípravu na ďalšie preteky World Superbike v anglickom Donington Parku," uviedol Repák.
 

Vyberte región